Loku šaušana Wenden archery

Skaistā, saulainā un nebūt ne rudenīgā septembra dienā Latvijas dāmu mednieču kluba aktīvākās dāmas un mūsu draugi – kungi parakstījās un ko neierastu, bet ļoti fascinējošu – mēs devāmies šaut ar lokiem pie Wenden Archery – Vendenas strēlniekiem ar Viļu Matuti priekšgalā. Būtībā, viņš arī ir Strēlnieku kluba sirds, dvēsele un dzinējs.

Piedaloties arī jaunajai mednieku paaudzei, kas vēl tikai gatavojas uzsākt mācības Mednieku skola TAURS, svētdien, 9.septembrī notika pirmais un noteikti ne pēdējais loku šaušanas pasākums.

Viss sākās ar interesantu instruktāžu, kurā Viļus stāstīja par klasiskajiem lokiem, par tiem, kas paredzēti medībām, par Robina Huda laiku loka atšķirībām un kombinētajiem lokiem ar skriemeļiem. Pēc tam viņš parādīja, kā jātēmē, kā loks jātur, jā jāstāv un ļāva katram pašam pamēģināt. Pats Vendenes locinieks ik pa brīdim ierunājās par medībām. Teica, ka medniekiem mācīt šaut ar loku ir divtik patīkami, jo viņiem jau ir izpratne par tēmēšanu un iekšējā disciplīna.

Visu veidu lokus varēja izmēģināt katrs no pasākuma dalībniekiem. Vienīgajam kreilim, jaunajai topošajai medniecei Emīlijai arī tika piemeklēts atbilstoša izmēra un spēka kreisais loks.

Šaušanai bija sagatavoti parastie mērķi un 3D medījuma atveidi. Viļus visu laiku uzsvēra, ka medības ar loku Latvijā ir atļautas, bet tikai uz 3D mērķiem. Advancētākie un drosmīgākie mednieki varēja šaut uz lidojošiem mērķiem – putuplasta šķīvīšiem. Šo vingrinājumu izpildīja visi un daudziem arī izdevās trāpīt ar bultu pa šķīvīti! Tā tik bija sajūsma!

Tā bija aizraujoša pieredze vairāku stundu garumā. Aizrautīgais un zinošais instruktors visus mūs saindēja ar loku šaušanu. Tika nolemts šādu treniņu noteikti atkārtot jau tuvākajā nākotnē! Pateicoties Viļum Matutim mums visiem tagad āķis lūpā! Loku šaušanai JĀ!

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Komentēt